Programma voor bedrijven

Het programma op de wedstrijddag, vrijdag 11 september 2020, ziet er als volgt uit.

08.00 uur.

Ontvangst van u en uw gezelschap in uitspanning het Blinde Peerd voor een heus schippersontbijtbuffet met champagne. Onze vrijwilligers verzorgen een uitgebreid ontbijtbuffet met diverse soorten brood, broodbeleg en gebakken ei met spek, kort om een goede bodem om de uitdaging van de wedstrijd aan te gaan. U wordt door een van de gastvrouwen naar uw tafel geleid die voor u gereserveerd is.

09.15 uur

Palaver. Aan de hand van de wind- en weersverwachting van die dag wordt er door de wedstrijdleider uitgelegd aan de bemanning en deelnemers hoe er gevaren gaat worden, welke baan er wordt uitgelegd en wat voor zeilen er gevoerd mogen worden. Veiligheid voor deelnemers staat hierbij voorop.

09.30 uur

Na afloop van het Palaver is het inschepen geblazen. Alle deelnemers en bemanning maken een korte wandeling naar de havenkade, alwaar men aan boord gaat. Aan boord kunt u kennis maken met de bemanning en u treft er de rijk gevulde cateringmand aan. Vervolgens zet de vloot, bestaande uit circa 50 botters, koers naar het wedstrijdgebied richting Harderwijk.

12.00 uur

Aankomst wedstrijdgebied. Het wedstrijdgebied ligt iets voorbij de bremerberschehoek thv de dijk Harderwijk/Elburg. Aangekomen in het wedstrijdgebied zoekt men in het startveld de startboei op die d.m.v. nummer is toegewezen aan de deelnemer. Men gaat voor anker bij deze boei.

12.30 uur

Start van de wedstrijd. D.m.v. een zogenaamde ankerstart gaat men van start voor een wedstrijd van circa 3 uur.

15.30 uur.

Finish van de wedstrijd. Na de finish van de wedstrijd wordt er weer koers gezet naar Elburg.

16.30 uur.

Aankomst in de haven van Elburg. Er is gelegenheid om in uitspanning het blinde peerd na te genieten onder het genot van een drankje.

17.30 uur

De prijsuitreiking. De prijsuitreiking vindt plaats in het blinde peerd.

18.00 uur

Einde van weer een fantastische dag.